عسل و دارچین؛ یک درمان قدرتمند یا یک دروغ بزرگ؟ | قسمت دوم
ادعاهای زیادی در مورد خواص درمانی عسل و دارچین وجود دارد. با این حال اینکه واقعیت دقیقا چیست و کدام یک از این خواص مبنای علمی دارند را تحقیقات نشان می دهند. هرچند بسیاری از خواص عسل و دارچین مبنای علمی ندارند و شواهد از این خواص حکایت می کنند؛ اما در هر صورت نباید هر ادعایی را نیز پذیرفت.
در این قسمت به برخی خواص اثبات شده ترکیب عسل و دارچین می پردازیم تا به اهمیت این ترکیب پی ببرید. البته نباید فراموش کنید که بسیاری از خواص قطعی ترکیب عسل و دارچین هنوز هیچ مبنای علمی ندارند؛ اما طب سنتی بر اساس دانش چند صد ساله خود بر آن تکیه می کند. اما وقتی با خواص علمی عسل و دارچین آشنا شویم، خیالمان از بابت اثرگذاری این ترکیب در موارد اثبات شده راحت تر است.
خواص ترکیب عسل و دارچین را جدی بگیرید
هر دو ماده عسل و دارچین خواصی دارند. تئوری این است که شاید هر کدام از آنها خواصی به تنهایی داشته باشند؛ اما ترکیب این دو می تواند تأثیر قوی تری از خود بروز دهد. به ویژه در ویژگی های مشترک عسل و دارچین، تجمیع این دو ماده با هم می تواند اثرات شگفت انگیزی داشته باشد.
ترکیب عسل و دارچین می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد
مخلوطی از عسل و دارچین می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. دلیل این امر ممکن است به معکوس کردن چندین علائم بهداشتی منجر شود که به طور چشمگیری خطر را افزایش می دهد.
این علائم شامل افزایش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و سطح بالای تری گلیسیرید است. فشار خون بالا و سطح پایین کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) از عوامل دیگری است که می تواند خطر بیماری شما را افزایش دهد.
جالب است که عسل و دارچین می تواند روی همه اینها تأثیر بگذارد. مطالعات نشان داده اند که مصرف عسل باعث کاهش کلسترول LDL یا همان کلستورل بد بین 6% تا 11٪ شود. همچنین می تواند میزان تری گلیسیرید را تا 11٪ کاهش دهد. عسل همچنین می تواند کلسترول خوب یا HDL را تا 2 درصد افزایش دهد.
یک متاآنالیز نشان داد که یک دوز روزانه دارچین هم باعث کاهش کلسترول کل به طور متوسط 16 میلی گرم در دسی لیتر و کلسترول LDL به میزان 9 میلی گرم در دسی لیتر شده و تری گلیسیرید نیز 30 میلی گرم در دسی لیتر کاهش یابد. همچنین این آنالیز نشان می دهد که مصرف دارچین باعث افزایش کلسترول HDL به میزان کم می شود.
در حالی که ترکیب این دو با هم مورد مطالعه قرار نگرفته اند، به طور جداگانه دارچین و عسل باعث کاهش متوسط فشار خون می شوند. با این حال، این تحقیق در حیوانات انجام شده و مبنای انسانی ندارد ولی می توان آن را مورد بررسی قرار داد. علاوه بر این، هر دو ماده سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که فواید زیادی برای قلب دارند. آنتی اکسیدان های پلی فنول باعث بهبود جریان خون به قلب و جلوگیری از لخته شدن خون می شوند و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهندعسل و دارچین همچنین ممکن است به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک کنند؛ زیرا هر دو باعث کاهش التهاب می شوند. التهاب مزمن یک عامل اصلی در ایجاد بیماری های قلبی است
ترکیب عسل و دارچین برای بهبود زخم ها مفید است
هر دو ماده یعنی عسل و دارچین دارای خواص درمانی خوبی هستند که می تواند هنگام استفاده از مخلوط به صورت موضعی روی پوست، برای درمان عفونت های پوستی مفید باشد. عسل و دارچین هر دو توانایی مبارزه با باکتری ها و کاهش التهاب را دارند. این ها دو عاملی هستند که هنگام بهبودی پوست بسیار مهم به شمار می روند.
از عسل برای درمان سوختگی با موفقیت استفاده می شود. همچنین می تواند زخم پای دیابتی را که عارضه بسیار جدی دیابت است، درمان کند. دارچین هم به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی قوی، می تواند در بهبود زخم ها فواید بیشتری را به عسل طبیعی اضافه کند. البته برای سوختگی هنوز تحقیقات قطعی وجود ندارد که کاربرد دارچین را ثابت کند.
زخم پای دیابتی خطر ابتلا به باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک را دارد. یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که روغن دارچین به محافظت در برابر باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک کمک می کند. با این حال، در این مطالعه از روغن دارچین استفاده شده است که بسیار غلیظ تر از پودر دارچینی است که می توانید در فروشگاه مواد غذایی پیدا کنید. هیچ مدرکی مبنی بر تأثیر پودر دارچین وجود ندارد.
عسل و دارچین برای دیابتی ها خوب است
به خوبی ثابت شده است که مصرف دارچین به طور مرتب برای بیماران دیابتی مفید است. همچنین ممکن است به جلوگیری از دیابت کمک کند. مطالعات بیشماری نشان داده اند که دارچین میزان قند خون ناشتا را در افراد دیابتی کاهش می دهد. یکی از راه های دارچین برای کاهش قند خون، افزایش حساسیت به انسولین است. دارچین باعث می شود سلول ها نسبت به هورمون انسولین حساس تر باشند و به انتقال قند از خون به داخل سلول ها کمک می کند.
عسل طبیعی نیز از مزایای بالقوه برای افراد دیابتی برخوردار است. مطالعات نشان داده اند که عسل نسبت به قند، تأثیر کمتری در سطح قند خون دارد. علاوه بر این، عسل ممکن است کلسترول بد و تری گلیسرید را کاهش و کلسترول خوب خون را افزایش دهد که برای افراد دیابتی بسیار مهم و اثرگذاراست.
حداقل این است که عسل و دارچین برای شیرین کردن چای و دمنوش و قهوه و دیگر نوشیدنی ها نسبت به شکر تصفیه شده، سالم تر هستند. با این حال، عسل هنوز هم کربوهیدرات زیادی دارد، بنابراین افراد دیابتی باید از آن در حد اعتدال استفاده کنند. همچنین باید به طبیعی بودن عسل ایمان داشته باشند.
عسل و دارچین ترکیبی آنتی اکسیدان قوی هستند
عسل و دارچین منابع عالی آنتی اکسیدان ها هستند که برای سلامتی شما فواید زیادی دارند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که شما را از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد محافظت می کنند که می توانند به سلول های شما آسیب برساند.
عسل سرشار از آنتی اکسیدان فنل بوده که با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه است. دارچین یک منبع قوی آنتی اکسیدانی است. در مقایسه با سایر ادویه ها، دارچین از نظر محتوای آنتی اکسیدانی در صدر قرار دارد.
مصرف عسل و دارچین در کنار هم می تواند یک مقدار قوی از آنتی اکسیدان ها را به شما بدهد. در واقع مصرفل عسل و دارچین یک داروی قوی برای مبارزه با رادیکال های آزاد است. این خاصیت، خود دنیایی از خواص را برای ترکیب عسل و دارچین به همراه دارد.
در این قسمت تلاش کردیم تا به برخی از خواص اثبات شده عسل و دارچین بپردازیم که می تواند برای سلامتی شما مفید باشد. البته این اتمام این مطلب نیست. در قسمت سوم از این مطلب، به خواص اثبات نشده عسل و دارچین و همچنین روش مصرف اشاره می کنیم که ممکن است برای شما جالب باشد.
ملاحظه دیگر قسمت های مطلب :